buitenland

Fox ontslaat Bill O’Reilly na beschuldigingen over seksuele intimidatie

19 april 2017Leestijd: 1 minuut

Commentator Bill O’Reilly is weg bij de Amerikaanse zender Fox News. Hij werd onlangs door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en andere seksueel getinte misdragingen.

Dat verhaal werd gepubliceerd in The New York Times. Fox zou een aantal van zijn vermeende slachtoffers hebben betaald om hun mond te houden. Vijf vrouwen zouden volgens dat verhaal zijn afbetaald, met een som van in totaal 13 miljoen dollar.

Rupert Murdoch

O’Reilly is bekend van The O’Reilly Factor, dat een van de populairste nieuwsprogramma’s is in Amerika.

Fox verklaarde vorige week dat het een onafhankelijk advocatenkantoor heeft ingehuurd om de beschuldigingen te onderzoeken. ‘Na een grondige beoordeling van de beschuldigingen, besluiten het bedrijf en Bill O’Reilly dat hij niet terugkomt bij Fox News,’ meldt moederbedrijf 21st Century Fox in een verklaring. Rupert Murdoch, een van de grote bazen van het bedrijf, zou het ontslag van O’Reilly persoonlijk hebben geautoriseerd, meldt NBC News.

‘Linkse lastercampagne’

Vanwege de beschuldigingen jegens O’Reilly heeft een aantal adverteerders zich teruggetrokken uit The O’Reilly Factor. Ook drongen demonstranten aan op zijn ontslag.

O’Reilly zelf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden. Zijn advocaat Marc Kasowitz verklaarde dinsdag al dat O’Reilly het onderwerp is geworden van ‘brute karaktermoord’. Volgens de advocaat zitten ‘extreem-linkse organisaties’ achter een lastercampagne tegen O’Reilly. Kasowitz verklaart daar ook ‘onomstotelijk bewijs’ voor te hebben, en zegt dat snel te leveren.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.