‘Facebook-killer’ Steve Stephens schiet zichzelf dood na klopjacht

18 april 2017Leestijd: 2 minuten
Stephens schoot zichzelf in Erie County in de Amerikaanse staat Pennsylvania dood - Foto's: AFP

Steve Stephens (37), de man die dit weekend beruchtheid verwierf met een huiveringwekkende video waarin hij een 74-jarige man van het leven berooft, heeft zichzelf doodgeschoten. Na een ‘korte achtervolging’ door de politie schoot hij zichzelf neer, en stierf hij.

Dat meldt de politie in Pennsylvania dinsdag.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Belofte van meer slachtoffers

De autoriteiten waren al sinds zondag naar hem op zoek. Stephens was verantwoordelijk voor de dood van de 74-jarige Robert Godwin. Hij schoot hem dood in Cleveland, Ohio. Godwin was op dat moment vanaf het paasontbijt op weg naar zijn huis. Stephens kende de man niet, zond zijn moord live uit via Facebook en beloofde tevens dat hij meer slachtoffers zou maken. De video zorgde in Cleveland en omstreken voor grote onrust.

Kort nadat de video verscheen, begon de politie een klopjacht op de dader. De bevolking in naburige staten als Pennsylvania, New York, Indiana en Michigan werd ook gevraagd zijn ogen op te houden en op te passen. Stephens beroofde zichzelf dus uiteindelijk dinsdag van het leven in Erie County, Pennsylvania.

Vriendin

In de Facebookvideo in kwestie is te zien hoe Stephens rondrijdt in zijn auto, en op een gegeven moment zegt: ‘Ik heb iemand gevonden die ik ga vermoorden. Deze man hier, deze oude man.’ Vervolgens stapt hij uit, loopt op de man af, begint tegen hem te praten en vraagt hoe oud hij is. Ook vraagt hij de man de naam van zijn vrienden uit te spreken. Stephens verklaart dat zij de reden is dat dit hem overkomt.

Dan haalt hij zijn pistool uit zijn zak. De oude man houdt zijn handen voor zijn gezicht om zichzelf te beschermen, maar Stephens haalt de trekker over en schiet hem in zijn hoofd. Daarna is te zien hoe de man bloedend op de grond ligt. Stephens stapt weer in en rijdt weg.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.