buitenland Premium Corner

‘Aanstootgevende’ tekening Zuma heeft grote gevolgen

20 april 2017Leestijd: 2 minuten

Politiek cartoonist Zapiro kreeg de aanhangers van president Zuma achter zich aan na satire over belangenverstrengeling.

O, o Zapiro. De Zuid-Afrikaanse cartoonist en winnaar van de Prins Claus Prijs 2005 heeft weer een hoop ellende over zich afgeroepen. Hij trachtte de politieke chaos waarin het land verkeert, te vangen in één enkele, pakkende tekening. Dat was geen eenvoudige taak. President Jacob Zuma had zijn ministers van Financiën onverwacht teruggeroepen van een handelsmissie om investeerders naar Zuid-Afrika te lokken. Enkele dagen later ontsloeg hij hen en benoemde na de nodige verwarring twee opvolgers die volgens de deskundigen vooral zullen worden gebruikt om de belangen veilig te stellen van de Gupta-familie, die nauwe banden heeft met Zuma.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.