buitenland

Migratie uit Mexico neemt af na een maand Trump

09 maart 2017Leestijd: 1 minuut

Illegale migratie vanuit Mexico naar de Verenigde Staten is afgelopen maand afgenomen met 40 procent ten opzichte van een maand eerder. Dat zegt de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly.

De regering van president Donald Trump noemt dit een direct effect van een strenger immigratiebeleid. Doorgaans neemt het aantal illegale grensoversteken in de maand februari toe met 10 tot 20 procent. Nu is het omgekeerde het geval.

In een verklaring zegt John Kelly over de cijfers: ‘De geboekte resultaten laten zien dat het versterken van de grensbewaking werkt, dat ontmoediging werkt en dat een duidelijk immigratiebeleid werkt. De immigratiecijfers zijn de laagste in de afgelopen vijf jaar.’

Amerika minder aantrekkelijk

Hoewel de bouw van de muur  langs de grens met Mexico amper is begonnen, lijkt het er nu al op dat migranten minder geneigd zijn om naar de Verenigde Staten te emigreren. Uiteindelijk is Trump van plan om een muur van 3.200 kilometer langs de zuidgrens van de Verenigde Staten te bouwen. Verwacht wordt dat de muur 21 miljard dollar (omgerekend bijna 20 miljard euro) gaat kosten, bijna tweemaal het bedrag dat Trump heeft voorspeld.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.