buitenland

Man met mes riep ‘Allahu Akbar’: dit gebeurde bij het Louvre

03 februari 2017

Bij het Louvre in Parijs heeft een Franse militair het vuur geopend op een man die het museum trachtte binnen te dringen met een mes. Internationale media melden dat hij ook een koffer bij zich had.

Het gaat volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken om een ‘serieuze zaak’: ‘Een ernstig veiligheidsincident.’ Volgens het persbureau AFP bevestigt de politie dat de man ‘Allahu Akbar’ schreeuwde. Hij zou met een machete hebben gezwaaid.

Geen explosieven in koffer

De verdachte is zwaargewond geraakt door de schoten die de militair heeft gelost. In totaal werden vijf kogels afgevuurd. Ook de soldaat zelf is volgens Franse media geraakt in zijn arm door het mes. Een tweede man is gearresteerd: een man ‘gedroeg zich verdacht’, maar de politie gaat ervan uit dat het een eenmansactie was.

Het koffertje is onderzocht door de explosieven opruimingsdienst en er is niets aangetroffen. Het Louvre wordt intussen ontruimd. Zeker 250 mensen zijn opgesloten in het museum, en worden onderzocht. Later zullen ze in kleine groepen worden vrijgelaten, stelt de politie.

Een bijgelegen metrostation op last van de politie is gesloten. Op sociale media laten ooggetuigen zien hoe bezoekers op de grond zitten in een kamertje in het museum. Rondom het gebouw zijn de wegen afgesloten, en politie en militairen zijn in groten getale aanwezig.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.