buitenland

Terwijl wereld kijkt naar Amerika, bereidt Rusland aanvallen op Aleppo voor

08 november 2016Leestijd: 2 minuten

Er komen vanuit Moskou signalen dat de Russen bezig zijn met de voorbereiding van grootschalige luchtaanvallen op de Syrische stad Aleppo, terwijl alle aandacht op de Amerikaanse verkiezingen gevestigd is. Het zou ergens in de komende 24 uur moeten gebeuren.

Dat melden Russische media, waaronder Gazeta.ru. De luchtaanvallen zouden worden gericht op de buitenwijken van Aleppo, waar rebellenmilities op dit moment de dienst uitmaken.

In twee of drie dagen honderden doelwitten vernietigen

Het oostelijke gedeelte van de stad werd eerder door Syrische regeringstroepen heroverd op rebellen. De Russen zouden met hun nieuwe aanvallen gebruikmaken van langeafstandraketten, die eerder vanuit de Kaspische Zee werden gelanceerd.

Het is de bedoeling dat er binnen twee of drie dagen ‘honderden terroristische doelwitten’ worden vernietigd. Ter vergelijking: bij eerdere raketaanvallen vanuit de Kaspische Zee werden per keer tientallen doelwitten vernietigd.

Vloot in Middellandse Zee

De afgelopen dagen zou de Russische marine een redelijk grote vloot in het oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee hebben opgebouwd. Ook liggen er onderzeeërs in de zee tussen Cyprus en Syrië. Russische media spraken naar eigen zeggen met militaire bronnen die expliciet benadrukken dat het op de dag van de verkiezingen moet gebeuren.

De Russen zijn expliciet voorstander van een presidentschap van Donald Trump. Hij gaf al eerder aan toenadering te willen zoeken tot de Russische regering en met de Russen te willen samenwerken. De Democratische Partij beschuldigde de Russische regering meermaals van het uitvoeren van hacks, waarbij gevoelige informatie van Clinton vrijkwam, om Trump in de kaart te spelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.