#American Dreamers

Clinton: ‘Helft Trump-fans is seksistisch en racistisch’

10 september 2016Leestijd: 1 minuut

Presidentskandidaat Hillary Clinton heeft flink uitgehaald naar de achterban van haar rivaal Donald Trump. De helft daarvan is seksistisch en racistisch, aldus de Democraat.

Na weken van berichten over schandalen en geruchten over de hoest van Clinton, is de voormalige minister van Buitenlandse Zaken begonnen aan een nieuw offensief. Aan de ene kant probeert ze de sympathie van Amerikanen te winnen, aan de andere kant rekent ze af met de ‘jammeraars’ die Trump zo adoreren.

Hoewel ze toegeeft dat de ‘ene helft hopeloos verandering wil zien’, valt de andere helft van Trump-fans volgens Clinton in ‘een mandje voor jammeraars’. ‘Ze zijn racisten, sexisten, homofoben, xenofoben, islamofoben, noem maar op.’

Zo richten Clinton en Trump zich op minderheden

De opmerkingen van Clinton laten het duidelijke verschil zien tussen de kandidaten en hun benadering van minderheden. Toen Trump Afro-Amerikanen opriep voor hem te stemmen, zei hij: ‘Je hebt niets te verliezen, joh!’ Clinton zet Trump-fans liever weg als kortzichtige bigots.

Om de vrouwelijke kiezer voor zich te winnen, vertelde Clinton een persoonlijk verhaal op de populaire Facebook-pagina ‘Humans of New York’. Zij vertelde over de uitdagingen waar zij als carrièrevrouw  mee werd geconfronteerd, en trachtte een einde te maken aan het beeld dat ze alleen maar een koude, harde politicus is, zonder enig charisma.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.