buitenland

Grote klopjacht na ‘schietpartij en aanval met bijl’ Keulen

15 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

In Keulen wordt jacht gemaakt op twee mannen, na een steek-en schietpartij niet ver van het stadscentrum. Een persoon is daarbij gewond geraakt.

Het slachtoffer liep serieuze verwondingen op nadat hij eerst was neergestoken door een of meerdere daders.

Steekwond in zijn dij

Toen hij probeerde te vluchten in zijn auto, werd er op hem geschoten, melden Duitse media. Volgens de lokale krant Kölner Express werd de man niet geraakt door de kogels.

Wel had hij een steekwond in zijn dij.  Er is al een mogelijke verdachte opgepakt op de ring rond Keulen, schrijft de krant. Twee mannen zijn nog op de vlucht. De politie maakt jacht op hen. De steek-en schietpartij had plaats op de Flandrischen Strasse, dichtbij Rudolfplatz, een druk plein in Keulen.

Zelfmoordaanslag bij festival

De toedracht is nog onbekend. Duitsland staat op scherp na diverse aanslagen en schietpartijen, in de laatste week van juli. Een Syriër pleegde een zelfmoordaanslag bij een drukbezocht festival in Ansbach. Een 17-jarige Afghaan takelde een paar dagen ervoor een Chinese familie toe met een bijl.

Dat gebeurde in een trein bij Würzburg. Vorige week kondigde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière een reeks extra maatregelen aan om terreur te beteugelen. De Maizière wil onder meer extra politieagenten en videobewaking op straat, en wil hij criminele migranten sneller kunnen uitzetten. Een drastische beperking van de immigratie is daarbij een van de hoofdelementen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.