buitenland

Asielzoekers doorbreken politiekordon en belanden in Frankrijk

06 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Ongeveer driehonderd asielzoekers zijn vrijdag door een politiekordon gebroken bij de Italiaanse grensplaats Ventimiglia. De migranten zijn erin geslaagd de Italiaans-Franse grens over te steken en in de Franse plaats Menton aan te komen.

Aanwezige politie zou volledig verrast zijn door de asielzoekers. Het kwam tot een gevecht tussen politie en migranten, waarbij een asielzoeker gewond raakte.

Migrant raakte gewond bij passerende trein

Volgens Franse en Italiaanse media hadden de migranten zich verzameld rond een spoorlijn. De gewonde zou zijn gevallen bij het passeren van een trein.

Het incident doet denken aan Macedonië, waar migranten vorig jaar ook een aantal keer een bewaakte grens wisten te doorbreken.

Bootvluchtelingen willen door

Het grootste deel van de duizenden bootmigranten die jaarlijks in Italië aankomen wil verder doorreizen naar Noordwest-Europa.

Een deel van hen kiest voor de route via de Italiaanse grensplaats Ventimiglia naar Zuid-Frankrijk. De Italiaanse plaats heeft inmiddels een opvangcentrum voor asielzoekers ingericht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.