buitenland

‘Verdachte onder schot’ in Brussel: wat weten we?

20 juli 2016

Een verdachte man wordt in Brussel onder schot van de politie gehouden. Dat melden Belgische media. Een grote politieactie heeft plaats in de hoofdstad, maar de oorzaak is onbekend.

Het gaat om de omgeving van het Muntplein in het centrum van Brussel. Volgens De Redactie is een veiligheidszone ingesteld. Het plein en de omliggende straten zijn geheel afgesloten. De politie kon nog niets kwijt over het doel achter de actie.

Man onder schot gehouden

Op Twitter is te zien dat een man tegenover de bibliotheek staande wordt gehouden door twee agenten. Volgens de Belgische media heeft de politie de situatie onder controle. Een aantal gebouwen, waaronder de bibliotheek, werd ontruimd. Volgens Christian De Coninck, een woordvoerder, heeft de politie ‘geen enkel risico genomen.’

De man werd staande gehouden omdat er ‘draden onder zijn jas dikke winterjas uit komen’, op een van de warmste dagen van het jaar. De explosievenopruimingsdienst onderzoekt de jas van de verdachte. De situatie lijkt verder vooral rustig. Volgens de Belgische krant De Standaard zitten vijftig meter van het voorval ‘gewoon mensen op terrasjes’.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.