Vacature voor ‘deeltijdterrorist’ op Indeed.com

04 juli 2016Leestijd: 2 minuten
Foto: AFP

Minstens twee dagen lang stond een vacature voor een terrorist online op Indeed.com. Volgens de advertentie, waarschijnlijk een grap, was een groep op zoek naar een deeltijd-jihadist in de buurt van Brussel.

Het Belgische weekblad Knack bericht over de advertentie, die inmiddels door vacaturesite Indeed.com is verwijderd. De Frans- en Engelstalige advertentie zocht naar een terrorist die ‘kennis van de profeet Mohamed heeft, gekleurd is en een baard heeft’. De bizarre omschrijving – de sollicitant moest ‘zo harig mogelijk zijn’ – wijst erop dat het om een grap zou gaan.

Toch werd de vacature niet direct opgemerkt door Indeed.com: de advertentie stond zelfs in een nieuwsbrief die het bedrijf op zondag verstuurde. Voor 3.000 euro per maand zou de terrorist ‘zo nu en dan dingen moeten opblazen’.

 

Danser en veganist

Ook op Facebook wordt veel over terrorisme geschreven. Soms krijgen radicalen zelfs alle ruimte zich te uiten op het sociale netwerk. Volgens de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid heeft Facebookbaas Zuckerberg zelfs ‘bloed aan zijn handen’, omdat hij er niet genoeg aan doet.

Verder zou de ‘terrorist’ een rijbewijs moeten hebben, kennis moeten hebben van explosieven en ervaring met pistolen moeten hebben. Daarnaast moest de sollicitant volgens de nepadvertentie ‘een goede danser en veganist zijn’ en Arabisch en Frans spreken.

Indeed.com schreef in een reactie op het nieuws dat de advertentie door het zoekkwaliteitsteam direct werd verwijderd. ‘Wij danken de lezers voor het doorgeven van deze informatie,’ zei een woordvoerder. Het Amerikaanse bedrijf is een van de grootste vacaturesites met advertenties voor banen in meer dan vijftig landen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.