Dallas-drama duurt voort: politie ontvangt dreigbrief

10 juli 2016Leestijd: 1 minuut
De politie in Dallas kamde de hele garage uit Foto: EPA

De spanning in de Amerikaanse stad Dallas houdt aan. Na een enorm protest tegen politiegeweld en een gerichte schietpartij, heeft het plaatselijke korps een dreigbrief ontvangen.

Op zaterdagavond werd het politiebureau in Dallas afgezet nadat de politie een ‘anonieme dreigbrief’ ontving, daags nadat een man gericht op blanke agenten schoot tijdens een enorm protest.

Lees ooK: Wat we weten over de Dallas-schutter

Een gemaskerde man zou zich volgens de dreigbrief hebben verstopt in een garage naast het bureau. De politie, die door het geweld extra alert was, zette de omgeving af en kamde de garage uit. Zelfs na een tweede zoektocht werd geen man gevonden en er zijn geen verdachte voorwerpen aangetroffen.

Racisme

De Verenigde Staten waren de laatste dagen weer in de ban van ‘racistisch’ politiegeweld nadat video’s van twee zwarte mannen die werden neergeschoten op het internet en sociale media werden verspreid. Amerikanen reageerden woedend, en gingen massaal de straat op uit protest tegen de schietpartijen.

Een van die protesten, in de Texaanse stad Dallas, liep volledig uit de hand: een schutter doodde vijf agenten. De verdachte, Micah X. Johnson, werd na een conflict met de politie gedood. Hij zou de aanslag specifiek hebben gericht op blanke agenten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.