Britse zender wil Nigel Farage in jungle-realityshow

10 juli 2016Leestijd: 2 minuten
Farage kan misschien wel 300.000 euro ontvangen voor het seizoen Foto: EPA

De Britse televisiezender ITV hoopt dat de oud-politicus Nigel Farage een seizoen lang mee wil doen aan een populair realityprogramma. Voor de serie zou Farage in de jungle worden achtergelaten.

Voor het populaire televisieprogramma I’m a Celebrity, get me out of here, stuurt ITV jaarlijks een groep bekende Britten naar de jungle om te overleven in de wildernis. Het bedrijf heeft zo’n 250.000 pond (bijna 300.000 euro) over voor een seizoen met Farage.

Politicus in de jungle

Dat meldt de Britse tabloid The Daily Mirror. Volgens een bron zou het geweldig zijn om de flamboyante politicus in de jungle te volgen. ‘Het zou puur goud zijn om Farage zien te kauwen op de anus van een kangoeroe of de ballen van een kalkoen,’ zegt een bron tegen de krant.

ITV heeft niet bevestigd dat het inderdaad aast op Farage als nieuwste realityster en ook de politicus blijft tot nu toe stil over de kwestie. In het verleden hebben verschillende politici een seizoen meegedaan met het programma. De Britse zender zou nu elk jaar een extraverte politicus mee willen nemen naar de jungle en Farage zou de perfecte kandidaat zijn. Zo zou hij volgens The Mirror in verhitte en vermakende discussies raken met de andere beroemdheden.

Uit de politiek

Farage zou misschien wel alle tijd hebben om mee te doen aan het programma. Hij kondigde vorige week aan uit de politiek te stappen en te stoppen als leider van de United Kingdom Independence Party. Hij ‘heeft zijn taak volbracht’, beweerde de politicus, omdat de Britten ervoor stemden uit de EU te stappen.

Toch blijft de voormalige Brexiteer nog druk bezig met de politiek in Groot-Brittannië. In een recent interview uitte hij zijn steun voor premierskandidaat Andrea Leadsom, omdat haar tegenstander Theresa May een ‘Remain’-campagnevoerder was.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.