#Brussel

IS-propaganda gevonden bij chauffeurs van Europees Parlement

16 april 2016Leestijd: 1 minuut

Bij twee chauffeurs die parlementariërs van het Europees Parlement vervoeren is propagandamateriaal van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) aangetroffen. In een geval ging het om een chauffeur in Brussel, de ander bevond zich in Straatsburg.

Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel zaterdag.

Limousine

De twee chauffeurs zijn ontslagen en de politie verricht onderzoek naar de twee mannen. Het zou gaan om cd’s met propaganda voor IS.

De zaak komt aan het licht daags nadat bekend werd dat het Europees Parlement een eigen limousineservice wil om de veiligheid van parlementariërs te garanderen. Dit naar aanleiding van het feit dat een van de aanslagplegers in Brussel een zomerbaantje als schoonmaker had bij het Europees Parlement. De veiligheid bij het EP staat daarom de afgelopen tijd ter discussie.

Lees ookEuropees Parlement wil eigen limousineservice2015-03-20 09:59:23 BRUSSEL - De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker arriveert in Brussel bij het Justus Lipsius gebouw voor een Europese top. Europese regeringsleiders praten op de tweede dag van de Europese Raad verder over onder andere de Europese sancties tegen Rusland. ANP OLIVIER MATTHYS

3 miljoen

Het vervoer bij het Europees Parlement wordt momenteel nog gedaan door externe bedrijven. Er werken zo’n 65 chauffeurs voor het parlement in Brussel en 85 in Straatsburg voor de 751 leden van het Europees Parlement.  Ook heeft het parlement dertien eigen limousines en vijftien busjes.

Een eigen vervoersdienst zou minstens drie miljoen euro extra kosten, bovenop de 7 miljoen die het parlement al jaarlijks uitgeeft aan vervoer. Deze week werd over het voorstel gestemd, en na de zomer wordt definitief bepaald of de limousineservice er komt.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.