#Brussel

‘Elite blijft blind voor probleem van de islam’

24 maart 2016

In het politiek-correcte België worden radicale moslims in de watten gelegd in plaats van aangepakt. De Vlaamse schrijver Wim van Rooy pleit voor een radicaal andere aanpak.

‘Iedereen met een gezond verstand ziet wat er aan de hand is,’ zegt De Rooy over de telefoon. ‘Maar de politieke elite zegt “u ziet niet wat u ziet en u hoort niet wat u hoort”.

Van Rooy, die zijn zorgen beschrijft in het boek Waarover men niet spreekt, waarschuwt al jaren voor de gevaren van de radicale islam die in België geen strobreed in de weg wordt gelegd. ‘Ik ken geen enkele groep die zo in de watten wordt gelegd als de moslims,’ zegt Van Rooy.

Op die manier kreeg de radicale islam in België, en in Brussel in het bijzonder, vrij spel. ‘Men heeft het onder de ogen zien gebeuren en iedereen wist het. Behalve de politiek-correcte elite die via kranten, tijdschriften, media, televisie altijd heeft gewezen naar iets anders. Men wees dan gewoon naar ons, naar de gewone burger die niets verkeerd deed’.

Zijn waarschuwingen bleken de afgelopen jaren tegen dovemansoren gericht. Van Rooy wordt al geruime tijd genegeerd door de Vlaamse pers.

Aanslag in Brussel

Dat er aanslagen in Brussel zouden komen, noemt Van Rooy ‘onvermijdelijk’. ‘Omdat men (de islamisten red.) alle kansen krijgt en men alles wat neigt naar islamisme niet wil zien.’

Van Rooy vindt dat het tijd wordt voor een radicaal andere aanpak. Om te beginnen zou de politiek de islam niet langer moeten zien als iedere andere religie zoals het christendom of het jodendom. ‘De islam is een heel ander systeem en was politiek al bij de aanvang. Waar andere religies zich aanpasten aan de tijd, was het bij de islam altijd andersom. Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen zich aanpast aan de islam’.

Ooggetuigenverslag uit Brussel: ‘Ook in Brussel zit de angst nu in de mensen’

Andere aanpak

Van Rooy vindt dat de islam een uitzonderingspositie verdient als het gaat om aanpakken. Niet in positieve, maar in negatieve zin. ‘De islam moeten we niet langer subsidiëren. De moskeeën worden gesloten.’ Ook vindt Van Rooy dat moslims in België een eed zouden moeten leggen. ‘Men moet zeggen “wij passen ons aan, wij vinden dat kerk en staat goed gescheiden moeten worden, dat vrouw en man gelijk zijn.’

Volgens Van Rooy moet de politieke elite de moed tonen om het probleem te benoemen. ‘We durven nu niet te zeggen waarop het staat. En dat is de eerste moed die we zouden moeten tonen’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.