Dividendbelasting Premium Corner

Rutte spekt schatkist Trump

16 oktober 2017

Eén belastingmaatregel van het aanstaande kabinet Rutte III is met stip gekroond tot stupiditeitskampioen. En ik heb het niet over de veelbesproken ‘aflosboete’ die de woningbezitter in zijn hemd zet.

Eerst braaf de hypotheekschuld aflossen met als beloning geen bijtelling van het eigenwoningforfait, en dan wordt die beloning vervolgens ingetrokken. Toch gaat het mij niet om dit toonbeeld van een onbetrouwbare overheid.

Nieuw! Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw digitale brievenbus.

Ik richt me op het toonbeeld van een oliedomme overheid, namelijk op afschaffing van de dividendbelasting.

Duvel uit toverdoosje

Afschaffing van de dividendbelasting komt letterlijk als een duvel uit het toverdoosje. Vorig jaar vierde deze belasting nog fier haar 75ste verjaardag. Er was de afgelopen tijd geen enkel publiek teken dat een afscheid nabij is.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.