bonussen Premium Corner

SZW kan niets doen aan hoge beloning pensioenuitvoerders

07 november 2018

De Tweede Kamer maakt zich zorgen dat het geld van pensioenfondsen steeds vaker ‘verdwijnt’ in hoge bonussen voor de vermogensbeheerder. Wouter Koolmees (D66), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), kan zich echter niet bemoeien met het beloningsbeleid van pensioenfondsen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Koolmees benadrukt dat er een verschil bestaat tussen het zelf beheren van het pensioenvermogen, en de uitbesteding van het beheer.

Een pensioenfonds dat het ingelegde vermogen zelf beheert, is wettelijk verplicht om een behoudend beloningsbeleid te voeren. Het pensioenfonds moet namelijk zo veel mogelijk voorkomen dat er onverantwoorde risico’s worden gelopen met de pensioengelden. De beloning van een eigen vermogensbeheerder kan dus niet te veel afhankelijk zijn van de behaalde beleggingsresultaten.

Het ‘probleem’ van hoge bonussen zal daarom vooral optreden als de pensioengelden door een externe partij worden beheerd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.