hypotheeklening Premium Corner

Leennormen blijven voor 2019 grotendeels hetzelfde

06 november 2018

D66-minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken (BZK) licht kort toe hoe de maximale hypotheeklening voor 2019 is vastgesteld. Er komt een extra verruiming voor de zogenoemde Nulopdemeter-woningen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

In een eerdere Kamerbrief over de problemen met aflossingsvrije hypotheekleningen stond al dat de zogenoemde LTV-ratio voorlopig 100 procent blijft. De maximale hypotheeklening is dus de komende jaren gelijk aan de waarde van de te kopen woning.

Uit de Kamerbrief van Ollongren blijkt dat het maximale leenbedrag in 2019 stijgt, maar dit komt door de verwachte loonstijging. Zonder deze loonstijging blijft de leenruimte voor de meeste inkomensgroepen vrijwel gelijk. De hogere inkomens profiteren overigens het meeste van de te verwachten loonstijging.

Binnenkort worden de nieuwe leennormen officieel gepubliceerd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.