Premium Lock Fiscus doet steeds langer over een ingediend bezwaarschrift

28 november 2018Leestijd: 3 minuten
'De Belastingdienst heeft blijkens de jurisprudentie de bedrijfsopvolgingsregeling tegen heug en meug uitgevoerd.' Foto: ANP.

De Belastingdienst voldoet al jaren niet meer aan de norm voor het tijdig afhandelen van een bezwaarschrift. Een bezwaar moet in principe binnen zes weken worden afgehandeld, dit lukt de fiscus steeds minder goed.

Op 1 oktober was slechts 80 procent van de ingediende bezwaarschriften op tijd afgehandeld, dus binnen zes weken. Er is afgesproken dat minimaal 90 procent van de bezwaren tijdig wordt afgehandeld, de Belastingdienst haalt dit percentage al sinds 2013 niet meer.

Het gaat om een gemiddelde over alle ingediende bezwaarschriften. Bij de inkomstenbelasting (IB) is het werkelijke percentage nog lager, maar 74 procent van de bezwaren was op 1 oktober 2018 binnen zes weken afgehandeld.

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën (D66) onderneemt nu actie om te zorgen dat er meer bezwaarschriften binnen de vereiste zes weken worden afgehandeld.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.