Premium Lock Snel erkent eindelijk dat ouders zeer slecht zijn behandeld

18 oktober 2018Leestijd: 3 minuten
DEN HAAG-BASISSCHOOL-SCHOOLTAS

De dienst Toeslagen zette op 1 september 2014 plots de kinderopvangtoeslag van 235 gezinnen stop omdat er sprake zou zijn van misbruik. Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) geeft nu eindelijk toe dat de ouders in deze zaak buitengewoon slecht zijn behandeld.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Het bleek al vrij snel dat de dienst Toeslagen onvoldoende bewijs had, en dus veel te hard is opgetreden. Toch wilde Toeslagen zijn ongelijk niet toegeven.

Staatssecretaris Snel maakte de situatie niet veel beter door bepaalde informatie, ook voor de Kamer, geheim te houden. Daarnaast ging hij niet in op meerdere verzoeken om een schadevergoeding, en ontkende dat de kinderrechten in het geding waren.

Handelen van Toeslagen was buiten proportie

De staatssecretaris erkent dat de kinderopvangtoeslag veel te snel is stopgezet, en dat bezwaarschriften van ouders zeer langzaam zijn afgehandeld. Hij geeft ook toe dat de informatievoorziening door de dienst Toeslagen ronduit slecht was. Relevante informatie is niet gedeeld binnen Toeslagen, en ook de ouders en de Kamer kregen onvoldoende informatie over het recht op kinderopvangtoeslag.

Snel concludeert verder dat de dienst slechts beperkt leerde van de gemaakte fouten bij het omgaan met de getroffen gezinnen. Toeslagen bleef stug doorgaan met dezelfde procedures waardoor de ouders nog verder zijn benadeeld.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw