mkb Premium Corner

Kleine ondernemer wordt niet beschermd tegen flitskrediet

24 oktober 2018

Op dit moment adverteren bepaalde kredietverstrekkers met een snel, maar ook extreem duur, ondernemerskrediet. De Kamer vindt dat het kabinet actie moet ondernemen tegen dit flitskrediet, maar Financiën ziet hier geen reden voor.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Er zijn hoge kosten verbonden aan het flitskrediet. De ondernemer betaalt bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag van 20 euro plus 3 procent rente over het geleende bedrag. Voor een lening van 10.000 euro zijn de maandelijkse kosten dus 320 euro.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën (VVD) neemt geen standpunt in over deze ‘woekerrentes’. Er geldt voor leningen aan ondernemers in principe geen beperking voor de hoogte van de rente en de bijkomende kosten. De leningvoorwaarden moeten wel voldoen aan de eisen van ‘redelijkheid en billijkheid’, maar die kunnen per geval verschillen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.