Premium Lock Golfende dga ontkomt niet aan bijtelling voor zijn leaseauto

08 oktober 2018Leestijd: 3 minuten
Sportpark Het Loopveld, Amstelveen

Een directeur-grootaandeelhouder (dga) gaat heel vaak golfen met (potentiële) zakenrelaties. In 2011 reed hij zeker 79 keer naar twee golfclubs om te ‘netwerken’. Hij heeft de gemaakte kilometers niet meegeteld voor de berekening van het privégebruik van zijn leaseauto.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De rechter ziet dit anders, er moet in een dergelijk geval altijd rekening worden gehouden met een bepaald aantal privékilometers. Hierbij maakt het niet uit of de gereden kilometers (grotendeels) samenhangen met zakelijke overwegingen.

Uit de rittenadministratie van de dga blijkt dat hij in 2011 slechts 326 privékilometers heeft gereden met de leaseauto. De inspecteur accepteert deze rittenadministratie en gelooft dat de dga die 79 keer alleen met (potentiële) cliënten heeft gegolfd. Hij is echter van mening dat ‘golfkilometers’, en andere ritten voor sportbeoefening, per definitie privékilometers zijn.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw