Premium Lock Golfende dga ontkomt niet aan bijtelling voor zijn leaseauto

08 oktober 2018Leestijd: 3 minuten
Sportpark Het Loopveld, Amstelveen

Een directeur-grootaandeelhouder (dga) gaat heel vaak golfen met (potentiële) zakenrelaties. In 2011 reed hij zeker 79 keer naar twee golfclubs om te ‘netwerken’. Hij heeft de gemaakte kilometers niet meegeteld voor de berekening van het privégebruik van zijn leaseauto.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De rechter ziet dit anders, er moet in een dergelijk geval altijd rekening worden gehouden met een bepaald aantal privékilometers. Hierbij maakt het niet uit of de gereden kilometers (grotendeels) samenhangen met zakelijke overwegingen.

Uit de rittenadministratie van de dga blijkt dat hij in 2011 slechts 326 privékilometers heeft gereden met de leaseauto. De inspecteur accepteert deze rittenadministratie en gelooft dat de dga die 79 keer alleen met (potentiële) cliënten heeft gegolfd. Hij is echter van mening dat ‘golfkilometers’, en andere ritten voor sportbeoefening, per definitie privékilometers zijn.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.