Premium Lock Aantal ‘hoog risicokantoren’ verdubbeld door beter toezicht

29 augustus 2018Leestijd: 2 minuten
Hand knocking on the door

Het aantal deurwaarderskantoren onder verzwaard toezicht is in 2017 verdubbeld terwijl er juist minder kantoren zijn onderzocht. De Kamer maakt zich zorgen over het toezicht op deurwaarders, mede gezien de misstanden binnen de sector.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Volgens minister Sander Dekker van Rechtsbescherming (VVD) is er op dit moment nog geen sprake van een ‘handhavingstekort’. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) verwacht echter dat de huidige capaciteit (vier man voor de controle van alle deurwaarders) in de toekomst onvoldoende zal zijn.

Het BFT is de afgelopen jaren steeds beter gaan kijken naar de kwaliteit en integriteit van deurwaarderskantoren. De controles zijn weliswaar afgenomen, maar ze zijn nu meer gericht op mogelijke risico’s, en veel uitgebreider.

Mogelijke misstanden bij deurwaarderskantoren

Door de uitgebreidere controles zijn er allerlei misstanden aan het licht gekomen bij deurwaarderskantoren. Het Bureau heeft een lijst van vijftien mogelijke misstanden naar het ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd. Er moet extra geld en capaciteit worden vrijgemaakt om deze misstanden goed te kunnen aanpakken.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw