erf- en schenkbelasting Premium Corner

Vertraging bij innen van de erfbelasting alleen maar groter

05 juli 2018Leestijd: 2 minuten

Enkele weken geleden beloofde Financiën nog dat de vertraging bij het opleggen van de aanslagen erf- en schenkbelasting snel zou worden ingelopen. Het ministerie van Financiën heeft de situatie echter opnieuw verkeerd ingeschat.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Uit een gisteren verschenen Kamerbrief blijkt dat de vertraging alleen maar verder groeit. De Belastingdienst kan blijkbaar ook de instroom van nieuwe aangiften erf- en schenkbelasting niet meer bijhouden.

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën vertelt de Kamer waarom het weer helemaal fout is gegaan.

Belastingdienst kampt nog steeds met dezelfde problemen

Er is wel degelijk iets gedaan om aangiften sneller te kunnen verwerken, maar dit heeft (nog) geen gevolgen gehad voor de opgelopen vertraging. Door een nieuwe fout in het ICT-systeem, kwam de digitale verwerking stil te liggen. Medewerkers zijn daarna ingezet om papieren aangiften te digitaliseren, in afwachting van het oplossen van de fout. Er liggen nu dus nog meer aangiften klaar om verwerkt te worden, als het ICT-systeem eenmaal werkt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.