Premium Lock Overeenkomst met België over belasten Nederlands pensioen

28 maart 2018Leestijd: 2 minuten
XTRA productie Hedwigepolder

Begin dit jaar werd bekend dat 1300 in België wonende gepensioneerden misschien twee keer belasting moesten betalen over hun Nederlandse aanvullend pensioen. Nederland en België hebben nu afgesproken wie er mag heffen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

België kan als ‘woonstaat’ altijd heffen over uit Nederland afkomstige pensioenen. Nederland kan echter ook heffen als de pensioenen in België niet (volledig) worden belast.

Er waren met België nog geen afspraken gemaakt over de uitvoering van dit pensioen-artikel. Die zijn er nu alsnog gekomen, omdat de fiscus een groot aantal gepensioneerden wilde gaan belasten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.