Premium Lock ‘Met EU actie ondernemen tegen dubbele heffing VS’

20 maart 2018Leestijd: 2 minuten
De Amerikaanse president Donald Trump bij het verlaten van het presidentiële vliegtuig Air Force One in Palm Beach, Florida - AFP

De Amerikaanse belastinghervorming leidt tot een dubbele belastingheffing bij ondernemers met de Amerikaanse nationaliteit die in Nederland wonen. Nederland kan die dubbele heffing slechts beperkt voorkomen. Een aanpassing van de Amerikaanse wetgeving is de enige goede oplossing.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Vrijwel alle landen houden bij hun belastingheffing rekening met de woonplaats van mensen. De Verenigde Staten doen dit niet, en belasten altijd het volledige (wereld)inkomen van Amerikanen. Bovendien sluit Amerika belastingverdragen die sterk in zijn voordeel zijn, waardoor de Amerikaanse fiscus bijna altijd kan heffen.

Nederland is slechts één van de landen die door de Amerikaanse belastinghervorming te maken krijgen met een dubbele heffing. In het Europees Parlement zijn over de wetswijziging al vragen gesteld. Nederland hoopt andere lidstaten van de Europese Unie over te halen om gezamenlijk actie te ondernemen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw