Hans van den Hurk Premium Corner

Exile from Amsterdam, de nieuwste lp van de Stones?

15 maart 2018Leestijd: 4 minuten

Het negatieve fiscale imago van Nederland schrikt bedrijven af, kopte Het Financieele Dagblad  boven een interview met staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66). Daarin staat beschreven wat Snel meemaakte in zijn eerste 121 dagen in Den Haag.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Drie gebeurtenissen sprongen eruit:  in de ruling-praktijk zijn fouten gemaakt, het Hof van Justitie tikte Nederland in een arrest op de vingers vanwege een systeem dat eigen bedrijven bevoordeelt, en Snel onthulde noodgedwongen dat multinationals tot vorig jaar fiscale douceurtjes kregen die eerder door Brussel waren verboden.

Wandelend door het Noord-Brabantse lenteland legde ik deze dilemma’s voor aan enige medewandelaars. ‘Wat vindt u hiervan?’ De meesten reageerden, heel begrijpelijk, geschrokken en boos.  Maar is het allemaal wel zo erg als de FD-journalisten melden?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.