Premium Lock Exile from Amsterdam, de nieuwste lp van de Stones?

15 maart 2018Leestijd: 4 minuten
Hans van den Hurk

Het negatieve fiscale imago van Nederland schrikt bedrijven af, kopte Het Financieele Dagblad  boven een interview met staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66). Daarin staat beschreven wat Snel meemaakte in zijn eerste 121 dagen in Den Haag.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Drie gebeurtenissen sprongen eruit:  in de ruling-praktijk zijn fouten gemaakt, het Hof van Justitie tikte Nederland in een arrest op de vingers vanwege een systeem dat eigen bedrijven bevoordeelt, en Snel onthulde noodgedwongen dat multinationals tot vorig jaar fiscale douceurtjes kregen die eerder door Brussel waren verboden.

Wandelend door het Noord-Brabantse lenteland legde ik deze dilemma’s voor aan enige medewandelaars. ‘Wat vindt u hiervan?’ De meesten reageerden, heel begrijpelijk, geschrokken en boos.  Maar is het allemaal wel zo erg als de FD-journalisten melden?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw