Eigen woning Premium Corner

Hypotheekrenteaftrek gerepareerd per 2013

05 februari 2018Leestijd: 3 minuten

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft de hypotheekrenteaftrek aangepast. De reparatie geldt met terugwerkende kracht, maar partners moeten hier wel een beroep op doen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Het huwelijksrecht is dit jaar veranderd, hierdoor kunnen partners soms te weinig hypotheekrente aftrekken.

Er treden problemen op bij de toepassing van de zogenoemde bijleenregeling, en in de situatie waarin één of beide partners een hypotheek ‘meeneemt’ waarop de overgangsregeling van toepassing is. Onder de overgangsregeling kan er nog steeds een hypotheek zonder aflossingsverplichting worden afgesloten.

Kamervragen

De problemen zijn niet uitsluitend een gevolg van het nieuwe huwelijksvermogensrecht, maar zijn hierdoor wel aan het licht gekomen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.