Premium Lock Fiscus mag gekochte informatie niet gebruiken

20 februari 2018Leestijd: 3 minuten

De Belastingdienst trekt opnieuw aan het kortste eind in de ‘Tipgeverszaak’. Alle voor verzwegen vermogen opgelegde navorderingsaanslagen worden vernietigd, en de fiscus moet 50.000 euro betalen voor gemaakte kosten.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

In 2009 kocht de fiscus allerlei gegevens over het zwart vermogen dat Nederlanders in Luxemburg hadden gestald. Het ging om filialen van de Rabobank, Van Lanschot, en de Generale Bank.

De fiscus betaalde aan de tipgever een onbekend bedrag, dat mede afhankelijk was van de alsnog te innen belasting. Er is jarenlang geprocedeerd over de opgelegde aanslagen, het ging met name over de aanvaardbaarheid van de tipgeldovereenkomst.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.