Schijnzelfstandigheid Premium Corner

Fiscaal gedoogbeleid zzp’ers weer verlengd

09 februari 2018Leestijd: 2 minuten

De fiscus gaat de wet die schijnzelfstandigheid moet tegengaan, toch niet handhaven. De bijna twee jaar oude wet zou per 1 juli dit jaar eindelijk gehandhaafd worden. Maar omdat er problemen zijn, wordt het gedoogbeleid verlengd tot 1 januari 2020.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Dat heeft minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees (D66) vrijdag bekend gemaakt.

Er zijn zo’n 1 miljoen zelfstandig ondernemers (zzp’ers) in Nederland. De fiscus vermoedt dat een deel van hen eigenlijk verkapte werknemers zijn. Maar dan zonder pensioenopbouw, ontslagbescherming en sociale verzekeringen en met duizenden euro’s aan fiscaal voordeel. Voor werkgevers kan het dus voordelig zijn om mensen niet als werknemer in dienst te nemen, maar als zzp’er in te huren, ook al doet die feitelijk precies hetzelfde werk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.