Toeslagen Premium Corner

Fiscus past werkwijze aan na toeslagen-debacle

19 september 2017

De Belastingdienst is na de Bulgarenfraude een beetje doorgeslagen door toeslagen stop te zetten voordat het mogelijk misbruik werd onderzocht. Vanaf half 2016 wordt er eerst meer bewijs verzameld, en wordt een toeslag in twijfelgevallen opgeschort.

Staatssecretaris Wiebes erkent dat er in de periode 2013/2014 dingen zijn misgegaan. Het voorkomen van fraude levert altijd hinder op maar de dienst Toeslagen ging te ver.

Hij komt binnenkort met een reactie op de aanbevelingen in het rapport “Geen powerplay maar fair play” van de Nationale ombudsman.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.