#Belastingen Premium Corner

Weer onschuldige ouders benadeeld door fiscus

10 augustus 2017Leestijd: 2 minuten

De belastingdienst moet duizenden euro’s terugbetalen aan gezinnen die in 2014 onterecht beticht zijn van fraude met de kinderopvangtoeslag. De Nationale ombudsman maakt zich ernstig zorgen omdat de betreffende dienst Toeslagen al eerder onschuldige ouders in grote problemen bracht. Blijkbaar heeft de dienst niets geleerd.

In het nieuwste onderzoek van de ombudsman gaat het om 232 gezinnen waarvan de kinderopvangtoeslag in 2014 is gestopt, vaak met terugwerkende kracht over de jaren 2012 en 2013. Het ‘mogelijk misbruik’ was op dat moment nog niet eens goed onderzocht. De ouders moesten soms enkele duizenden euro’s per jaar terugbetalen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.