Premium Lock Let op aanmaningen in Berichtenbox

08 augustus 2017Leestijd: 2 minuten
'ANP'

Als een belastingplichtige kiest voor de digitale Berichtenbox, ontvangt hij nog enige tijd papieren post van de Belastingdienst. Andere instanties, zoals de meeste Waterschappen, sturen niets meer op papier. Niet iedereen beseft dit. Ook instanties gaan in de fout. Dat kan grote gevolgen hebben.

Het voornemen van de Belastingdienst was om vanaf 2016 vooral de Berichtenbox te gaan gebruiken, maar de Kamer hield dit tegen. Er is nu een langere overgangsperiode voor post van de Belastingdienst, tenzij de belastingplichtige kiest voor elektronische post.

Bij andere instanties is het vaak ‘alles-of-niets’: na het kiezen voor de Berichtenbox komt alles alleen in deze elektronische postbus. Sommige zaken moeten echter ook via de ‘normale’ post worden verzonden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.