Afshin Ellian Afshin Ellian Premium Corner

Stop heksenjacht van Mueller tegen Trump!

16 mei 2018Leestijd: 5 minuten

Hij is allang vergeten, maar de westerse linkse media, de gevestigde media dus, waren destijds zeer kritisch over hem. We hebben het over Kenneth Starr.

Starr was de speciale aanklager ten tijde van president Bill Clinton. Hij werd aangesteld om een zelfmoord te onderzoeken. Het ging om Vince Foster, plaatsvervangend hoofd van de juridische afdeling van het Witte Huis. Deze afdeling is belast met juridische vraagstukken en met de conflicten waarmee de president te maken krijgt. Foster leed aan een depressie. In een park werd zijn lichaam gevonden: een kogel was door zijn mond gegaan.

Lees ook deze column van Afshin Ellian: NOS laat alle objectiviteit bij Iran-deal varen

Linkse media schilderden Starr af als psychopaat

Starr breidde zijn onderzoeksgebied continu uit: van de ene aanwijzing naar de andere. Dat bracht hem onder meer bij Whitewater Real Estate Investments van de familie Clinton. Uiteindelijk eigende Starr zich ook de Monica Lewinsky-affaire toe. Na lang onderzoek, dat van alles en nog wat erbij haalde, presenteerde hij zijn rapport.

Starrs bevindingen initieerden een afzettingsprocedure (1998) tegen president Bill Clinton, maar het voorstel inzake de afzetting haalde het niet. Velen veroordeelden het ‘gestoorde gedrag’ van de speciale aanklager Kenneth Starr. Hij werd in linkse media als een psychopaat weggezet.

Eigenlijk vond Starr Clinton een goede president

Starr was ongetwijfeld een bekwame heksenjager. Als er geen heksen waren, creëerde hij er een om aan de schandpaal te nagelen. Ironisch genoeg werd hij zelf wegens ‘seksueel wangedrag’ gedwongen om in 2016 zijn functie van president van de Baylor University in Waco, Texas, neer te leggen.

Eerder, al in 2015, zei hij in een interview dat hij spijt had van zijn gedrag als speciale aanklager jegens president Clinton. Eigenlijk vond hij Clinton een goede president. De conclusie moest zijn: geef nooit onbeperkte en ongecontroleerde macht aan één persoon!

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.