Premium Lock Winnie de Poeh en het nut van niets doen

10 augustus 2018Leestijd: 4 minuten
Acteurs Hayley Atwell (links) en Ewan McGregor bij de première van Christopher Robin in Londen - foto: AFP

Ewan McGregor (47) speelt Janneman Robinson in een nieuwe film over de wereldberoemde teddybeer Poeh. ‘Ik doe graag dingen die me jong houden.’

Hoe klinkt Winnie the Poeh? Een onmogelijke vraag misschien. Hoewel, voor mij is het antwoord duidelijk: zoals mijn moeder wanneer ze een lage stem opzet. Zij las immers eindeloos voor uit de prachtboeken van A.A. Milne, die inmiddels bijna een eeuw oud zijn en nog altijd ontroerend. De avonturen van Poeh-beer en zijn vrienden in het bos – de jongen Janneman Robinson, de cynische ezel Iejoor, Konijn, Uil, de lieve Knorretje en springerige Teigetje – kwamen rond bedtijd tot ons bij monde van mijn moeder.

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Weerzien met oude vrienden

Geschreven en getekende dieren nemen een eigen karakter aan voor het lezende en luisterende kind. Wat niet wegneemt dat filmstudio’s de immense populariteit van Poeh en zijn mensenvriend – Christopher Robin in het Engelse orgineel – graag uitbuiten. De indy-studio Fox Searchlight bracht vorig jaar Good Bye Christopher Robin uit, een verdienstelijke, waarheidsgetrouwe weergave (nu te zien op YouTube en Google Play) van het moeizame leven van de zoon van Milne. En deze zomer is daar Christopher Robin van Disney, een fictief verhaal waarin diezelfde jongen, eenmaal volwassen, zijn oude knuffeldieren treft. Daarmee is het plot wel ongeveer weergegeven, trouwens.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw