New York

Tien dollar voor ‘wondermiddel’ bouillon

15 augustus 2018Leestijd: 1 minuut

Mensen drinken het al duizenden jaren – dus slecht voor onze gezondheid zal het niet zijn. Maar zo hip als bouillon is in New York, zo hip was het nog nooit.

Broth, zo noemen Amerikanen onze simpele bouillon. Precies, het saaie product wat in Nederland vooral wordt genuttigd bij verkoudheid en koorts.

In New York wordt het in de markt gezet als een wondermiddel, dat je helpt bij afvallen, je huid laat glanzen en ga zo maar door. En die marketing werkt. Sinds 2014 zijn er tientallen tentjes opgekomen in de stad die bekers met broth verkopen, voor prijzen rond de 10 dollar. Grote voedselketens hebben de verandering opgemerkt: ook zij zijn bouillon gaan aanbieden. Wat zit achter die rage?

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.