Video

Een vliegtuigcrash in niemandsland

18 juni 2018Leestijd: 1 minuut

Wie door het noorden van de staat Maine rijdt – het meest oostelijke puntje van Amerika en vlakbij Canada – ziet veel adembenemende natuur en weinig mensen. En juist op die plek vond in 1963 een vliegtuigongeluk plaats.

Het is januari en ijskoud in Maine. Een Amerikaans militair vliegtuig vliegt boven Elephant Mountain, maar probeert, als deel van een training, zo laag mogelijk te blijven. Als er dan plotseling stevige turbulentie is, raakt het roer van het vliegtuig beschadigd en verongelukt de B-52 in de bossen. Een reddingscrew weet twee bemanningsleden te redden van de hagelwitte berg, de rest overlijdt.

Vandaag de dag is op de locatie van de crash een gedenkplek ingericht. Nou ja, ingericht: vrijwel alle wrakstukken liggen er nog.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.