Mueller Premium Corner

Rusland-onderzoek hangt als een zwaard boven Trump

26 juni 2018Leestijd: 4 minuten

Speciaal aanklager Mueller rondt zijn rapport over Trump af. Wat de uitkomst ook wordt, Amerika zal hierover diep verdeeld blijven.

Alles wijst erop dat speciaal aanklager Robert Mueller na ruim een jaar onderzoek de laatste hand legt aan zijn rapport. Let wel: dat gaat niet over de invloed van Rusland op de verkiezingen – dat laat nog maanden op zich wachten –, wel over Donald Trumps rol in het onderzoek.

Belemmerde de president de rechtsgang door FBI-baas James Comey te vragen af te zien van vervolging van veiligheidsadviseur Michael Flynn, nadat die had gelogen over contacten met Rusland? Hoopte Trump dat het ontslag van Comey het einde van het onderzoek zou betekenen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.