Positieve discriminatie Premium Corner

‘YouTube neemt geen blanken en Aziaten meer aan’

02 maart 2018Leestijd: 3 minuten

Of ze nu geschikt zijn of niet, YouTube neemt geen blanke mannen en Aziaten meer aan voor technische banen. Althans, dat beweert een voormalig werknemer. Door de rechtszaak laait de discussie over positieve discriminatie op.

Hoe kan je als technologiebedrijf waar een meerderheid van het personeel blank en man is, diversiteit stimuleren? YouTube, onderdeel van Google, zou zijn overgegaan tot drastische stappen. Volgens Arne Wilberg, die jarenlang als recruiter voor de videowebsite werkte, werd hem in 2016 en 2017 opgedragen geen blanke en Aziatische kandidaten meer op sollicitatiegesprek te vragen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.