Amerika

Oprah Winfrey maakt einde aan speculaties over presidentschap

25 januari 2018Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse talkshow-host Oprah Winfrey maakt een einde aan speculaties over haar mogelijke deelname aan de presidentsverkiezingen van 2020. Ze voelt er niets voor.

‘Het zit niet in mijn DNA. Het is niet iets waar ik interesse in heb,’ zegt Winfrey donderdag tegen het Amerikaanse modeblad InStyle.

Trump dacht Winfrey te kunnen verslaan

Een voor velen inspirerende speech van Oprah over discriminatie en seksuele intimidatie tijdens de uitreiking van de Golden Globes begin januari – waar #MeToo het centrale thema was – leidde eerder tot speculaties over haar mogelijke politieke ambities.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Zelfs de Amerikaanse president Donald Trump liet zich erover uit, en benadrukte dat hij dacht haar wel te kunnen verslaan bij de volgende presidentsverkiezingen: ‘Het lijkt me erg leuk. Ik ken haar erg goed’ zei Trump. Ook gaf hij toen aan niet te denken dat Winfrey daadwerkelijk mee zou doen aan de verkiezingen.

Amerikanen niet voor presidentschap Oprah

Volgens Winfrey is haar hulp aangeboden bij het opzetten van een verkiezingscampagne, maar heeft ze dat aanbod afgeslagen. De talkshow-host heeft naar eigen zeggen altijd goed geweten waar haar grenzen liggen, en het presidentschap: ‘Dat is niets voor mij,’ aldus Winfrey.

Ondanks de populariteit van Winfrey in vooral de media, lieten verschillende peilingen zien dat een meerderheid van de Amerikanen niet bepaald zat te wachten op haar als president. Dat gold voor zowel Republikeinse als Democratische kiezers.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.