Verkiezingen

Trump: ‘Door media zal ik ook winnen in 2020’

29 december 2017

De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat hij de verkiezingen in 2020 zal winnen omdat de media hem daarbij zullen helpen. In een interview stelt Trump dat de media op dalende verkoopcijfers kunnen rekenen als hij niet meer in het Witte Huis zit.

Trump deed zijn uitspraken in The New York Times. Zo voorspelde hij dat media uit eigenbelang positiever over hem zullen gaan berichten. Zij profiteren van de aandacht voor zijn presidentschap en willen daarom niet dat hij de volgende verkiezingen verliest, beredeneerde de president.

Donald TrumpLees ook het commentaar van Derk Jan Eppink

Tumultueus, maar met resultaten, zo verliep het jaar voor Trump >

‘Het zal bergafwaarts gaan met kranten, televisiezenders en alle soorten media als ik er niet ben,’ zei Trump. ‘Eigenlijk moeten ze me dus laten winnen. En uiteindelijk, waarschijnlijk zes maanden voor de verkiezingen, zullen ze dol op me zijn omdat ze zeggen: alsjeblieft Donald Trump, verlies niet.’

Trump heeft vertrouwen in Mueller

Trump ging tijdens het circa
30 minuten durende vraaggesprek op één van zijn golfclubs ook in op tal van andere kwesties. Zo sprak hij zijn vertrouwen uit in de speciale aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar mogelijke Russische beïnvloeding van de verkiezingen. Trump verwacht dat Mueller hem ‘eerlijk’ zal behandelen.

De voormalig FBI-directeur kijkt onder meer naar mogelijke contacten tussen leden van het campagneteam van Trump en de Russen. Trump herhaalde tijdens het interview verschillende keren dat er geen bewijs van ‘samenspanning’ aan het licht is gekomen. Volgens de president ‘weet iedereen’ dat daar ook geen sprake van was.

Partijgenoten van de president hebben vraagtekens gezet bij de onpartijdigheid van het team van Mueller. Zo zou een FBI-onderzoeker tekstberichten hebben verstuurd waarin hij zich uitermate kritisch uitliet over Trump. Hij zou inmiddels uit het team zijn gezet.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.