‘Trump Jr. wist dat hij informatie over Clinton van Kremlin kreeg’

11 juli 2017Leestijd: 2 minuten
Foto: AFP

In de Ruslandkwestie die de Amerikaanse president Donald Trump achtervolgt, zijn alle ogen nu gericht op Trumps zoon, Donald Jr. Eerder werd bekend dat Trump Jr. belastende informatie over Hillary Clinton kreeg van een Russische advocaat. Nu lijkt het erop dat hij er ook van op de hoogte was dat die informatie afkomstig was van het Kremlin.

Dat meldt The New York Times op basis van anonieme bronnen. Trump Jr. heeft, na berichten over hem die de afgelopen dagen werden gepubliceerd, toegegeven dat hij met de advocaat, Natalia Veselnitskaja, heeft gesproken tijdens de campagne.

Elke week op de hoogte worden gehouden over Trumps Amerika? Meld u nu aan voor onze Amerika-nieuwsbrief! Klik hier>

Veselnitskaja had informatie over Clinton

Trump Junior reageerde sarcastisch op de ophef over de ontmoeting. ‘Ik ben natuurlijk ook de eerste persoon die ooit tijdens een campagne een gesprek organiseert om informatie te krijgen over een tegenstander,’ schrijft de zakenman op Twitter.

Hij gaf later aan dat Veselnitskaja inderdaad informatie had over Hillary Clinton, de Democratische kandidaat die het tijdens de verkiezingen opnam tegen zijn vader. Volgens de zoon van Trump heeft Veselnitskaja uiteindelijk helemaal geen belastende informatie over Clinton gegeven.

De ontmoeting met Veselnitskaja in de Trump Tower in New York – waar ook Trumps schoonzoon Jared Kushner en toenmalig campagneleider Paul Manafort aanwezig waren – was opgezet door de Russische zanger Emin Agalarov. Trump Sr. zegt fan te zijn van Agalarov, en had een kleine rol in een van diens videoclips. Trump, toen nog zakenman, sprak in de video zijn beroemde catchphrase uit: ‘You’re fired’.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

E-mail van Agalarovs pr-agent

De gegevens waarover Veselnitskaja beschikte, zouden onderdeel zijn van een Russische campagne om Trump Sr. in het zadel te hijsen. Dat blijkt uit een e-mail waarover The New York Times bericht. De e-mail is van Agalarovs pr-agent, voormalig Brits tabloidjournalist Rob Goldstone, aan Trump Jr.

De Amerikaanse media zoeken al maanden naar verder bewijs over de banden tussen Trump en Rusland. Momenteel lopen diverse onderzoeken naar zowel de Russische hacks bij de verkiezingen als de vermeende relatie tussen het team van Trump en de Russische president Vladimir Poetin.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.