#American Dreamers

Smartphone en internet gebruiken in Amerika

13 juni 2017

In de meeste gevallen werkt u mobiele telefoon ook in de Verenigde Staten, maar de verbruikskosten zijn veel hoger. Soms is een kortlopend Amerikaanse abonnement afsluiten aantrekkelijk.

Nederlandse telefoons gebruiken dezelfde netwerken als Amerikaanse. U zult zien dat uw smartphone automatisch verbinding maakt met een Amerikaanse telefoonaanbieder. Vanuit Amerika bellen met uw Nederlandse telefoonnummer is mogelijk, maar dat is bij elke aanbieder een dure grap. KPN rekent bijvoorbeeld 1 euro per minuut. Gebeld worden kost bij KPN de helft.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van mobiel internet. U betaalt meestal een bepaald bedrag per MB voor 3G of 4G, bij Telfort is dat 5 euro. Eén MB is niet veel: een foto sturen via bijvoorbeeld WhatsApp kost al snel een aantal MB’s. Het is aan te raden om mobiel internet en dataroaming via de instellingen op uw telefoon uit te zetten, om hoge kosten te voorkomen.

Op veel (openbare) plekken wordt wifi aangeboden. Denk aan vliegvelden, toeristische attracties, hotels, restaurants. Bent u naarstig op zoek naar internet? Koffiezaken van Starbucks en fastfoodketen McDonalds bieden altijd gratis wifi.

Kort abonnement
Er zijn diverse mogelijkheden om online te blijven tijdens u verblijf in de Verenigde Staten. Telefoonaanbieder T-Mobile, een grote speler in Amerika, biedt een toeristen-simkaart aan. Die kost 30 dollar en geeft 21 dagen toegang tot onbeperkt internet en internationaal sms’en. Deze Amerikaanse simkaart – te koop in T-Mobile-winkels – werkt prima in Nederlandse telefoons.

Tip
Wilt u ook kunnen bellen naar Nederlandse nummers tijdens uw verblijf? Er zijn aanbieders van internationale simkaarten waarmee dat mogelijk is. Gratis bellen kan, als u wifi hebt, met apps als Facetime, WhatsApp of Skype.

Een andere optie is om een mifi-apparaat aan te schaffen. Dit is een kleine router die overal ter wereld verbinding kan maken met internet. Na de aanschaf van de router – die online verkrijgbaar is vanaf zo’n 50 euro – moet u in de Verenigde Staten een lokale prepaid simkaart kopen met internettoegang.

Daarna kunnen alle mobiele apparaten – laptop, smartphone, tablet – via de mifi-router verbinding maken met internet. In vergelijking met de hoge kosten van uw Nederlandse aanbieder kunt u zo een hoop geld besparen.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.