#American Dreamers

Op reis in Amerika: motels, hotels en Airbnb

13 juni 2017

Als u op reis bent in de Verenigde Staten, hebt u uiteraard een plek nodig om te slapen. Voor elk budget zijn er opties. Een overzicht van de verschillen tussen hotels, motels en Airbnb.

In de grote steden kunt u terecht in talloze hotels, die qua sterrensysteem en comfort erg lijken op de Europese. Maak een afweging tussen prijs en kwaliteit, de ligging en de voorzieningen. Het is handig om op sites als Booking en Trivago diverse opties te vergelijken. Let goed op de waarderingen van eerdere gasten.

Vooral New York, Boston en San Francisco zijn berucht om de hoge hotelprijzen. U kunt soms geld besparen door hotelovernachtingen te boeken in combinatie met uw vliegticket. Hotels zijn vaak gratis te annuleren, dus het kan weinig kwaad om ver van tevoren een kamer te reserveren.

Airbnb is goedkoop en gezellig
Een relatief nieuwe optie is een kamer te huren via Airbnb. Op deze website zetten gewone Amerikanen een kamer in hun huis of een hele woning te huur. Het is vaak goedkoper dan een hotelkamer en kan gezelliger zijn: u kunt de host ontmoeten en profiteren van tips van een local. Het aanbod op Airbnb groeit snel en ook buiten de stedelijke gebieden zijn kamers te huur.

Tip: de eerste keer dat u boekt via Airbnb, kunt u gebruikmaken van een kortingscode. Die verandert eens in de zoveel tijd, maar is eenvoudig te vinden via Google.

Via de Airbnb-website is makkelijk te zoeken op ligging en budget. Sommige verhuurders willen eerst de klanten goedkeuren – ze vragen wie u bent en wat uw reisplannen zijn. Andere kamers zijn meteen te boeken, net als bij een hotel. In samenspraak met de host spreekt u de check-in- en check-out-tijd af.

Bij doorreizen
Motels zitten veelal langs doorgaande wegen en highways en zijn gericht op doorreizende gasten. Het is een goedkopere optie dan een hotel en biedt in de regel weinig luxe. Gewoonlijk beschikt een motelkamer over twee tweepersoonsbedden, een tv en een badkamer. Het ontbijt bestaat vaak uit een kop koffie en een voorverpakt broodje.

Er zijn grote motelketens – zoals Super 8, Travelodge en Motel 6 – die overal in het land zitten, en motels met slechts één of een paar locaties. De kwaliteit en hygiëne verschillen. Als u meer comfort wilt en bereid bent iets meer te betalen, zijn er redelijk geprijsde hotels te vinden langs de snelwegen. Holiday Inn, Days Inn, Ramada, Hampton en Embassy Suites zijn bekende ketens.

Het kan lonen om lid te worden van de spaarprogramma’s van grote hotelketens, zodat u aanspraak maakt op korting. Hilton, Wyndham, Marriott en Best Western hebben speciale ledenkaarten en -aanbiedingen.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.