Amerika Premium Corner

Metropool Chicago krimpt steeds verder, waarom?

28 juni 2017Leestijd: 2 minuten

Chicago is de enige grote stad in de Verenigde Staten die krimpt. Vooral zwarte Amerikanen verlaten hun veelal slechte wijken.

‘Het punt van angst ben ik wel voorbij. Na de zoveelste schietpartij ben je er niet meer gevoelig voor.’ Richard Townsell (52), directeur van een christelijke hulporganisatie, geeft een rondleiding door North Lawndale, een arme wijk in het westen van Chicago waar hij vrijwel zijn hele leven woont. De levendige binnenstad is slechts een kwartier verwijderd, maar de sfeer is hier geheel anders.

Het straatbeeld zit vol gaten – meer dan duizend huizen zijn platgewalst door de gemeente, nadat ze onbewoonbaar waren verklaard. Nu zijn het met onkruid bezaaide parkeerplekken. Veel overgebleven panden zijn dichtgetimmerd. Op straathoeken hangen jonge zwarte mannen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.