#American Dreamers

Betalen als toerist in Amerika

13 juni 2017Leestijd: 2 minuten

Betalen gaat in de Verenigde Staten net even anders dan in Nederland. Zo gebruikt u uw pinpas, creditcard en contant geld het slimst.

Veel reizigers vinden het fijn om voor vertrek alvast wat dollars in hun portemonnee te hebben. Bij vrijwel alle Nederlandse banken kunt u dollars kopen. Dit kan zelfs op Schiphol bij wisselkantoren en geldautomaten. Let op: de kosten voor het aanschaffen van buitenlandse valuta’s zijn hoog.

Eenmaal in de Verenigde Staten kunt u niet zonder een creditcard. Hebt u er nog geen? Veel banken bieden er één aan als onderdeel van een betaalrekening. Kaarten van MasterCard, VISA en American Express zijn het populairst.

Altijd betalen in dollars
Een creditcard is te gebruiken in vrijwel alle Amerikaanse winkels, restaurants en hotels. Dat is niet het geval met uw Nederlandse pinpas. Het Amerikaanse systeem van betalen werkt vaak nog met het zetten van een handtekening en soms met het tonen van uw paspoort. Vooral in grotere steden moet u,  net als in Nederland, de pincode van uw creditcard intoetsen.

U betaalt een koersopslag bij elke betaling. Kijk voor de exacte kosten op de website van uw Nederlandse bank. Het is vrijwel altijd voordeliger om in de lokale munteenheid te betalen. Vaak krijgt u in winkels het aanbod om in euro’s te betalen, normaliter tegen een minder aantrekkelijke wisselkoers.

Tip:
Check de huidige wisselkoers om te weten hoeveel iets in de Verenigde Staten ongeveer kost in euro’s. Let op: veel prijzen in de winkel zijn exclusief btw, de zogenaamde sales tax. De hoogte daarvan verschilt per staat, maar is gewoonlijk een stuk lager dan de Nederlandse 21 procent.

Geld uit een automaat
Geld pinnen bij een automaat (ATM) is makkelijk, maar er zijn wel kosten aan verbonden. ATM’s zijn overal: in winkels, supermarkten, bankkantoren en gewoon op straat. Met de app ATMHunter zijn ze gemakkelijk te vinden. Het is verstandig om te pinnen bij automaten van bekende banken als Bank of America, Citibank en Goldman Sachs.

Geld pinnen is veruit het goedkoopst met uw pinpas. De Amerikaanse bank brengt wel kosten in rekening – meestal een paar euro – en uw Nederlandse bank kan dat ook doen. Er geldt een maximaal pinbedrag (bij ING bijvoorbeeld 500 euro per dag). Pinnen met een creditcard kan ook – met hogere limieten – maar dan betaalt u gemiddeld zo’n 5 euro plus een percentage van het bedrag als toeslag. Deze kosten kunnen snel oplopen.

Belangrijk: controleer voor uw reis of uw betaalpassen staan ingesteld op internationale betalingen.

Als u uw betaalpas of creditcard kwijtraakt tijdens uw vakantie, is het zaak de kaart zo snel mogelijk te blokkeren. Sla daarom noodnummers van uw bank op in uw telefoon. Schrijf ze ook op, voor het geval u ook uw telefoon kwijtraakt.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.