#American Dreamers

Zij schreven over Amerika, zonder er te zijn geweest

15 februari 2017Leestijd: 1 minuut

Twee auteurs die over Amerika schreven zonder het land te hebben bezocht.

  • Karl May (1842-1912) is auteur van tientallen avonturenboeken die in het Wilde Westen spelen, met als hoofdrolspelers Winnetou en Old Shatterhand, zonder Amerika uit eigen waarneming te kennen. Pas toen hij een gevierd schrijver was, bezocht hij in 1908 zes weken lang de Verenigde Staten. Hij bleef echter wel aan de oostkust.
  • Van Vladimir Lenin (1870-1924) verscheen in 1967 bij Progress Publishers in Moskou de bundel On the United States of America. De tweede druk uit 1975 (gebonden met blauwe stofomslag) telt 670 pagina’s (inclusief 181 noten en een namenregister). Lenin is nooit in Noord-Amerika geweest. Zijn boek bestaat uit in het Engels vertaalde artikelen, brieven en toespraken die komen uit het verzameld werk van Lenin, dat uit 45 delen bestaat. Ook opgenomen is deze brief die Lenin op 18 augustus 1918 schreef aan de Amerikaanse arbeiders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.