algemeen Premium Corner

Jan Posthumus (1925-2016), pionier van Radio Noord

24 mei 2016

Drie slaapkamers in het ruime huis van Jan Posthumus in Roden stonden propvol oude woordenboeken, vaak twee rijen dik op de plank. ‘Jan was niet alleen een gedreven woordenaar, maar ook een gedreven onderzoeker van woordenaars,’ zegt emeritus hoogleraar Nederlandse taalkunde en taalbeheersing Theo Janssen (72), bij wie Posthumus in 2010 op 84-jarige leeftijd aan de Vrije Universiteit Amsterdam promoveerde.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.