‘Als je carrière wilt maken, moet je laten zien wat je in huis hebt’

12 januari 2016Leestijd: 1 minuut
''

Talent Esmee Pater (25) richtte vijf jaar geleden tijdens haar studie het platform Stagerecensies.nl op. Afgelopen jaar lanceerde ze Jobsome, waarop werknemers hun werkgever kunnen beoordelen. Zet zich ook in voor emancipatie op de werkvloer.

Beste advies?

Neelie Kroes zei eens: ‘Bescheidenheid is de grootste vijand van de vrouw.’ Mannen zijn meer geneigd zich naar de top te bluffen. Als je carrière wilt maken, moet je laten zien wat je in huis hebt.

Belangrijkste moment?

Toen ik me aan het eind van mijn studie realiseerde dat ik echt voor het ondernemerschap zou gaan.

Wie zou je graag ontmoeten?

Ricardo Semler, een Braziliaanse ondernemer met een bijzondere managementstijl: alles op basis van vertrouwen. Werknemerswelzijn wordt vaak als een zweverig onderwerp beschouwd, maar hij laat zien dat je bedrijf er succesvol door kan zijn.

Over 5 jaar…

Is Jobsome bekend en succesvol in Nederland en daarbuiten. Ik sta aan het roer of ben alweer met het volgende avontuur bezig.

Elsevier nummer 2, 16 januari 2016

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.