algemeen

Dirk Hol winnaar Prinsjesfotoprijs met foto Henk Kamp

22 september 2015Leestijd: 1 minuut

Fotograaf Dirk Hol (51) maakte de politieke foto van het jaar. Hij won de Prinsjesfotoprijs met een beeld van minister Henk Kamp (VVD) die uitkijkt op verontruste Groningers op de publieke tribune van de Kamer.

‘Een hele eer dat mijn inzet zo wordt beloond,’ zegt Hol, die veel voor Elsevier werkt. Ook zijn winnende foto stond in Elsevier. ‘Ik stond er met een paar collega’s en heb veel foto’s geschoten en geprobeerd de mensen op de tribune goed zichtbaar te krijgen.’

Team Timmermans dijt uit

Europees Commissaris Frans Timmermans heeft weer steun van Saar van Bueren (41). De oud-woordvoerder van PvdA-leider Diederik Samsom moest wegens ziekte enkele maanden verstek laten gaan. Intussen werkt ook Liesbeth Koenen, assistent uit Timmermans’ tijd als minister van Buitenlandse Zaken, in diens 11-koppige kabinet. Met Maarten Smit, oud-politiek secretaris van de VVD, en de Brusselse veteraan Ben Smulders telt het kabinet van Timmermans vier Nederlanders.

Leegte heeft gezelschap

Oud-VVD-Kamerlid René Leegte (47) kreeg in zijn adviesbureau Publieke Zaken versterking van Tom van der Maas, destijds woordvoerder van VVD-leider Frits Bolkestein en Renske de Lange, stagiaire van Leegte toen hij nog Kamerlid was.

Elsevier nummer 39, 26 september 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.